Vreau o carte!

"As vrea sa citesc niste carti cu zmei, balauri si alte personaje SF". "As vrea o carte cu povesti reale sa citesc si sa fie cartea mea (cu povesti reale, cu imagini si cam atat). Va multumesc din suflet" "Mie mi-ar placea sa citesc o carte despre dinozauri. Doresc aceasta carte pentru ca sunt curios sa stiu cum au trait"

Acestea sunt doar 3 dintre biletelele cu solicitari de carti primite de la copii lipsiti de posibilitati din mediul rural. Si am primit si onorat sute de asemenea biletele. Iar bucuria micutilor cititori este, de fiecare data, mai mare decat puteam spera, intr-o lume in care se repeta obsesiv lamentarea "copiii nu mai vor sa citeasca!" 

Copiii ne cer carti! Micutii din comunitati defavorizate nu au nici pe departe accesul celor in urbanul mare la o varietate de carti frumoase si colorate, dar viseaza si ei la povesti cu printese, aventuri cu pirati si lumi magice. Atunci, noi venim in scoala sau comunitatea lor si-i intrebam ce le-ar placea sa citeasca. Si cei carora le surade ideea ne scriu pe biletele dorintele lor literare. Apoi noi ne dam peste cap, facem rost de ele si ne simtim mici-mici si ne ascundem nasul in batiste cand vedem cata emotie poate inca provoca in sufletul unui copil simpla bucurie de a primi o carte mult-asteptata.

Am oferit pana acum, in acest sistem de wishlist, aproximativ 1000 de carti pentru aproximativ 500 de copii din comunitati rurale precum Cascioarele, Gruiu, Lipia, Sliistea Snagovului si avem in continuare solicitari. Avand in vedere ca, statistic vorbind, aproximativ 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeți funcțional și doar 8 din 100 citesc din plăcere, acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa ne dea speranta pentru viitor.

Desi o parte dintre carti le colectam direct, noi sau in stare buna, de la oameni faini dispusi sa le doneze, pe masura ce numarul cererilor se multiplica, e din ce in ce mai greu sa putem oferi toate cartile cerute. Orice donatie este bine-venita si se va transforma in mod magic in carti puse in mana unor copii.

De aceea, prin acest proiect, ne propunem sa strangem 7.000 RON (1500 euro) pentru a putea oferi minim 2000 de carti noi micilor cititori din medii defavorizate, in conformitate cu preferintele lor. 

Orice iubitor de lectura stie ca o carte citita la momentul potrivit poate schimba o viata. Haideti sa schimbam cat mai multe vieti impreuna!

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

41

Suma:

7,061 RON

Evenimente fundraising

In beneficiul: Vreau o carte!

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă, în schimb, o donație pentru una dintre cauzele cu care tu simți că rezonezi. 

3,510 RON

Suma:

1

Galantomi:
17 Donatii

In beneficiul: Vreau o carte!

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. 

3,551 RON

Suma:

2

Galantomi:
24 Donatii

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea - bani pentru carti

Cine zice că în ziua de astăzi copiii nu mai citesc? Iata că unii îşi doresc să citească, însă nu au acces la cărţi. Proiectul Asociaţiei

3,500 RON Target
3,510 RON Suma
17 Donatii
100% Complete

De ziua mea, daruieste o carte unui copil!

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

1,500 RON Target
2,071 RON Suma
11 Donatii
100% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze drag

1,000 RON Target
1,480 RON Suma
13 Donatii
100% Complete