Cel mai frumos cadou de ziua mea - bani pentru carti

 

FLORENTINA NEGRUTIU Asociatia Fiecare Conteaza

100% Complete
3,510 RON
Sumă strânsă
3,500 RON
Target
17
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Cine zice că în ziua de astăzi copiii nu mai citesc? Iata că unii îşi doresc să citească, însă nu au acces la cărţi.

Proiectul Asociaţiei Fiecare Contează (descris mai jos) îşi propune să ajungă la copii din comunităţi defavorizate şi să le deschidă lumea cu ajutorul cărţilor potrivite.

M-aş bucura să îi putem ajuta!

***

Vreau o carte!

"As vrea sa citesc niste carti cu zmei, balauri si alte personaje SF". "As vrea o carte cu povesti reale sa citesc si sa fie cartea mea (cu povesti reale, cu imagini si cam atat). Va multumesc din suflet" "Mie mi-ar placea sa citesc o carte despre dinozauri. Doresc aceasta carte pentru ca sunt curios sa stiu cum au trait"

Acestea sunt doar 3 dintre biletelele cu solicitari de carti primite de la copii lipsiti de posibilitati din mediul rural. Si am primit si onorat sute de asemenea biletele. Iar bucuria micutilor cititori este, de fiecare data, mai mare decat puteam spera, intr-o lume in care se repeta obsesiv lamentarea "copiii nu mai vor sa citeasca!" 

Copiii ne cer carti! Micutii din comunitati defavorizate nu au nici pe departe accesul celor in urbanul mare la o varietate de carti frumoase si colorate, dar viseaza si ei la povesti cu printese, aventuri cu pirati si lumi magice. Atunci, noi venim in scoala sau comunitatea lor si-i intrebam ce le-ar placea sa citeasca. Si cei carora le surade ideea ne scriu pe biletele dorintele lor literare. Apoi noi ne dam peste cap, facem rost de ele si ne simtim mici-mici si ne ascundem nasul in batiste cand vedem cata emotie poate inca provoca in sufletul unui copil simpla bucurie de a primi o carte mult-asteptata.

Am oferit pana acum, in acest sistem de wishlist, aproximativ 1000 de carti pentru aproximativ 500 de copii din comunitati rurale precum Cascioarele, Gruiu, Lipia, Sliistea Snagovului si avem in continuare solicitari. Avand in vedere ca, statistic vorbind, aproximativ 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeți funcțional și doar 8 din 100 citesc din plăcere, acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa ne dea speranta pentru viitor.

Desi o parte dintre carti le colectam direct, noi sau in stare buna, de la oameni faini dispusi sa le doneze, pe masura ce numarul cererilor se multiplica, e din ce in ce mai greu sa putem oferi toate cartile cerute. Orice donatie este bine-venita si se va transforma in mod magic in carti puse in mana unor copii.

De aceea, prin acest proiect, ne propunem sa strangem 7.000 RON (1500 euro) pentru a putea oferi minim 2000 de carti noi micilor cititori din medii defavorizate, in conformitate cu preferintele lor. 

Orice iubitor de lectura stie ca o carte citita la momentul potrivit poate schimba o viata. Haideti sa schimbam cat mai multe vieti impreuna!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Nimeni nu e prea mic, prea nestiutor, prea neputincios, prea sarac, prea diferit, prea singur, prea batran, prea apasat de greutati pentru a putea fi ajutat. Si nici pentru a ajuta. Cu totii modelam lumea cu fiecare gest; hai s-o schimbam prin bunatate!

SUSŢIN PROIECTUL

Vreau o carte!

Proiect pentru oferire de carti in sistem de wish-list si rechizite/materiale didactice copiilor din mediul rural defavorizat. 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

17 Donații

Anonymous

75 RON
La cat mai multe carti!
20 Feb 2020

Adelina

75 RON
La multi ani cu timp sa citesti cat poftesti!
06 Feb 2020

Gelateria Velluto

500 RON
Inghetata naturala si cartile bune merg bine impreuna :)
03 Feb 2020

Colegii de la Legal :)

1,250 RON
La multe carti!
03 Feb 2020
31 Jan 2020
La mulți ani, om frumos ❤️
31 Jan 2020
La multi ani Flor!
31 Jan 2020

GM

100 RON
Happy Bookday!
31 Jan 2020
30 Jan 2020

Ema & Co.

300 RON
Pentru un an fenomenal!
29 Jan 2020
25 Jan 2020
25 Jan 2020
14 Jan 2020
13 Jan 2020

Cristi Grigorescu

150 RON
La multi ani! Multa sanatate si fericire! Congrats din nou pentru initiativa ☺️
13 Jan 2020
13 Jan 2020
O idee minunata! La mulți ani frumoși!
13 Jan 2020
FLORENTINA NEGRUTIU : Asociatia Fiecare Conteaza
Cel mai frumos cadou de ziua mea - bani pentru carti